Книжарница

Политология, политическа журналистика

Политическият риск - анализ, оценка, управление

Политическият риск - анализ, оценка, управление Автор: Елена Симеонова Издателство: Университетско издателство "Св. Климент Охридски"

Година на издаване: 2013 г.

Обем: 288

Корица: твърди

ISBN: 9789540734897

Цена: 25.00

поръчай

Елена Симеонова е преподавател в УНСС, последователно в катедра „Международни отношения" (1996-2008) и катедра „Политология" (2008-досега). Има докторска степен по политология (2007), придобита със защитена дисертация на тема: "Модели и типология на вътрешнополитически кризи: на примера на българския преход". Магистър е по „Международни отношения" (1996) и по „Финанси" (2012). Специализирала е в различни академични и приложни направления:разрешаване на международни конфликти (Гърция, 1997), (Дания, 2002); управление на кризи (Швеция, 2003, 2005); стратегическо управление и американска политика на сигурност (САЩ, 2008,2009) и други. Има богат опит в разработването и управлението на проекти. Била е експерт и консултант по проблемите на анализа и оценката на политическата стабилност, изграждането на институционален капацитет за управление на кризи, анализ и оценка на политики към различни национални и международни организации и институции. Автор е на публикации у нас и в чужбина в областта на вътрешнополитическите кризи, оценката на политическата стабилност, управлението на проекти и други.
Настоящата книга е рожба на страстта й към политическия анализ и любопитството й към финансите. Тя е посветена на проблемите на политическия риск, който често под формата на „черен лебед" и причинява „главоболия" на международния бизнес и чуждестранните инвеститори.
„Любопитно и будещо размисъл четиво... Могат ли, а и струва ли си финансовите анализатори да се опитват да измерват и управляват политическия риск - нещо толкова трудно уловимо, но в много случаи значимо? Авторът убедително показва, че усилието си струва;
(Надя Неделчева, CFA, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт)
За представителите на бизнеса и финансите тази книга предлага поглед „от другата страна на огледалото". Тя „осветява" онези аспекти на риска, които те предпочитат да игнорират, защото трудно могат да бъдат превърнати в цифри." (проф. д.п.н. Георги Манолов, президент на Колеж по администрация и управление - Пловдив)
„Книгата е сериозна заявка на автора за отвоюване на собствена територия в проблематиката на рисковия анализ като цяло и на политическия риск в частност. Авторът умело съчетава познания по политически науки, международни отношения финанси"
(доц. д-р Блага Благоева, катедра „Политология" - УНСС)


Рейтинг:

 

За автора:

Елена Симеонова

Коментар

Име: *
Email:
Възраст:
Град:
 
Коментар *:
Код* :

Препоръчваме Ви:

Светът в криза. Накъде след Ирак

Автор: сборник

Цена: 14.90 лв.

Книгата е в голямата си част осъждане на международната политика от последните осем години, която независимо от добронамереността си беше най-нестандартната и най-наивната в новата американска и британска... още»

поръчай


Пoстсoциaлистичeски трaeктoрии. Трансформиране на политиката и собствеността в източна Централна Европа

Автори: Лaслo Бруст, Дейвид Старк

Цена: 14.00 лв.

Сpавнитeлно изcлeдванe въpxу новитe дeмокpации и eдин типично източноeвpопeйcки капитализъм. Водeщ амepиканcки cоциолог и унгаpcки политолог pазглeждат иновативния по нeобxодимоcт xаpактep на поcтcоциалиcтичecкитe... още»

поръчай


Вход за потребители

потребител:

парола:

Забравена парола
Защо да се регистрирам?

Новини и събития

Културни и други събития

Представяне на книгата "Българските освобождения. Изгубените поуки"

На 27 януари, от 18 ч. във Военния клуб в София ще бъде представена книгата на Румен Данов - "Българските освобождения.

Интервю с ДЕЯН ЕНЕВ

Писането е споделяне Докато свят светува, споделянето ще е истинската спойка между хората - казва известният

Откъси от книги

"Българските освобождения. Изгубените поуки" - РУМЕН ДАНОВ

Миналото е сблъсък на умрели версии. Която оцелее, възкръсва и това остава за поколенията... Историята на поредния

"Спомени за хора, камъни и риби" - БОРИС ХРИСТОВ

Смъртта ни праща често своите послания - върви подире ни и връзва скъсаните нишки на Съдбата; държи ни за

"Гравьор на сънища" АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ

Наско Х. Слезе на острова за любовни истории само с едно сребърно ключе в джоба. Върху дръжката му имаше релеф